[PS3] (1.2 Update) 4K Upscaled Persona 5 Royal Bustups Mod

Share, discover, or contribute to mods for Persona 5 for PS3 and PS4.
User avatar
zettonaender
Posts: 48
Joined: Mon Jul 20, 2020 7:27 pm
Has thanked: 6 times
Been thanked: 12 times

Re: [PS3] (1.2 Update) 4K Upscaled Persona 5 Royal Bustups Mod

Post by zettonaender » Sat Apr 17, 2021 5:57 pm

The 4K UI mod requires the rpcs3_mod or the unmapped memory error will be there. So if I get you correctly, by "the patches won't apply" do you mean the 60fps patch? Either way, can you post your patch.yml file so I can take a look?
Beta morgana is nightmare fuel lol

Couscousman
Posts: 3
Joined: Fri Apr 16, 2021 12:14 pm

Re: [PS3] (1.2 Update) 4K Upscaled Persona 5 Royal Bustups Mod

Post by Couscousman » Sun Apr 18, 2021 9:02 am

zettonaender wrote:
Sat Apr 17, 2021 5:57 pm
The 4K UI mod requires the rpcs3_mod or the unmapped memory error will be there. So if I get you correctly, by "the patches won't apply" do you mean the 60fps patch? Either way, can you post your patch.yml file so I can take a look?
Hello,

Well rpcs3_mod.exe seems to be an old version of RPCS3 and since i'm kinda knew to emulation i don't know how to enable patches because there's no "manage patches" option in rpcs3_mod.exe. Also the mod.cpk size is inconsistent. The first time i build the file in Mod Compendium, its size was around 5 GB and it was working in rpcs3_mod.exe even if i couldnt play in 60 FPS. Yesterday i tried to build it again and its size was almost 11 GB and the mod worked but everything was zoomed in ingame so im really confused about that one. I did everything right: i downloaded the mod + 4K UI mod and i merged them by extracting the mod.cpk in CripakTools. I placed the extracted files in the data folder of the 4K Bustup mod. The mod doesn't work anymore on rpcs3_mod.

Exemple of zoomed in UI: https://imagizer.imageshack.com/img922/2932/P14kWm.png

Here's my patch.yml https://www.mediafire.com/file/60vrprl7 ... h.yml/file

Thank you for the quick response :)

User avatar
zettonaender
Posts: 48
Joined: Mon Jul 20, 2020 7:27 pm
Has thanked: 6 times
Been thanked: 12 times

Re: [PS3] (1.2 Update) 4K Upscaled Persona 5 Royal Bustups Mod

Post by zettonaender » Sun Apr 18, 2021 4:22 pm

Couscousman wrote:
Sun Apr 18, 2021 9:02 am
zettonaender wrote:
Sat Apr 17, 2021 5:57 pm
The 4K UI mod requires the rpcs3_mod or the unmapped memory error will be there. So if I get you correctly, by "the patches won't apply" do you mean the 60fps patch? Either way, can you post your patch.yml file so I can take a look?
Hello,

Well rpcs3_mod.exe seems to be an old version of RPCS3 and since i'm kinda knew to emulation i don't know how to enable patches because there's no "manage patches" option in rpcs3_mod.exe. Also the mod.cpk size is inconsistent. The first time i build the file in Mod Compendium, its size was around 5 GB and it was working in rpcs3_mod.exe even if i couldnt play in 60 FPS. Yesterday i tried to build it again and its size was almost 11 GB and the mod worked but everything was zoomed in ingame so im really confused about that one. I did everything right: i downloaded the mod + 4K UI mod and i merged them by extracting the mod.cpk in CripakTools. I placed the extracted files in the data folder of the 4K Bustup mod. The mod doesn't work anymore on rpcs3_mod.

Exemple of zoomed in UI: https://imagizer.imageshack.com/img922/2932/P14kWm.png

Here's my patch.yml https://www.mediafire.com/file/60vrprl7 ... h.yml/file

Thank you for the quick response :)
If it's zoomed in, you just need to place the "patch.yml" file from the 4k upscale mod in the same folder as "rpcs3_mod.exe" and you're good to go (60fps and all).
Beta morgana is nightmare fuel lol

Couscousman
Posts: 3
Joined: Fri Apr 16, 2021 12:14 pm

Re: [PS3] (1.2 Update) 4K Upscaled Persona 5 Royal Bustups Mod

Post by Couscousman » Sun Apr 18, 2021 4:58 pm

zettonaender wrote:
Sun Apr 18, 2021 4:22 pm
Couscousman wrote:
Sun Apr 18, 2021 9:02 am
zettonaender wrote:
Sat Apr 17, 2021 5:57 pm
The 4K UI mod requires the rpcs3_mod or the unmapped memory error will be there. So if I get you correctly, by "the patches won't apply" do you mean the 60fps patch? Either way, can you post your patch.yml file so I can take a look?
Hello,

Well rpcs3_mod.exe seems to be an old version of RPCS3 and since i'm kinda knew to emulation i don't know how to enable patches because there's no "manage patches" option in rpcs3_mod.exe. Also the mod.cpk size is inconsistent. The first time i build the file in Mod Compendium, its size was around 5 GB and it was working in rpcs3_mod.exe even if i couldnt play in 60 FPS. Yesterday i tried to build it again and its size was almost 11 GB and the mod worked but everything was zoomed in ingame so im really confused about that one. I did everything right: i downloaded the mod + 4K UI mod and i merged them by extracting the mod.cpk in CripakTools. I placed the extracted files in the data folder of the 4K Bustup mod. The mod doesn't work anymore on rpcs3_mod.

Exemple of zoomed in UI: https://imagizer.imageshack.com/img922/2932/P14kWm.png

Here's my patch.yml https://www.mediafire.com/file/60vrprl7 ... h.yml/file

Thank you for the quick response :)
If it's zoomed in, you just need to place the "patch.yml" file from the 4k upscale mod in the same folder as "rpcs3_mod.exe" and you're good to go (60fps and all).
Man you are my savior. I'm so dumb. I was placing the patch.yml in \patches\. I placed it in the same folder as rpcs3_mod.exe and it's finally working. Thanks a lot man and congrats for your awesome mod :) .

User avatar
jorgesponga
Posts: 1
Joined: Mon May 10, 2021 8:35 pm

Re: [PS3] (1.2 Update) 4K Upscaled Persona 5 Royal Bustups Mod

Post by jorgesponga » Mon May 10, 2021 8:39 pm

Hi, when i installed the mod, whenever the characters are talking in the right top of the screen they appear croppped. Can anyone tell me what im doing wrong or help me ?

User avatar
zettonaender
Posts: 48
Joined: Mon Jul 20, 2020 7:27 pm
Has thanked: 6 times
Been thanked: 12 times

Re: [PS3] (1.2 Update) 4K Upscaled Persona 5 Royal Bustups Mod

Post by zettonaender » Thu May 13, 2021 9:17 pm

jorgesponga wrote:
Mon May 10, 2021 8:39 pm
Hi, when i installed the mod, whenever the characters are talking in the right top of the screen they appear croppped. Can anyone tell me what im doing wrong or help me ?
Did you use the patch from the patch manager? If so, you need to add these to your patch.yml file.

Code: Select all

    - [ be32, 0x1db940, 0x48b45007 ]  # bustups B
    - [ be32, 0x1db544, 0x48b45007 ]
    - [ be32, 0x1db684, 0x48b45007 ]
    - [ be32, 0x1db978, 0x48b45007 ]
    - [ be32, 0x1db568, 0x48b45007 ]
    - [ be32, 0x1db6a8, 0x48b45007 ]
Beta morgana is nightmare fuel lol

Post Reply